NIEUW!

Bezoek het vernieuwde Astromarkt! de site voor de studie van astrologie...

dinsdag 21 december 2010

Bold and the Beautiful: Stephanie en Brooke

Dubbele horoscoop dit keer (en na zo lange tijd:): Susan Flannery (Stephanie Forrester in The Bold and the Beautiful) en Katherine Kelly Lang (zij speelt Brooke Logan). De groene transits geven de geboorteposities van 'Brooke' aan, maar let op: de graden van de Maan zijn voor 12 uur 's middags en het is nog maar de vraag hoe laat de dames zijn geboren. De serie loopt al heel lang, maar kennelijk heeft nog geen astroloog zich over de horoscopen van de dames gebogen.

Beiden zijn Leeuw en hun manen staan in bevriende tekens (Waterman en Boogschutter).
Hun opvattingen komen niet overeen (Leeuw en Kreeft) en hun smaak evenmin (Venus in Kreeft met Venus in Tweelingen), maar ze kunnen samenwerken (Steenbok Mars, Maagd Mars).

DE ROL EN DE WERKELIJKHEID
Wat ik nu zo grappig vindt aan deze wisselwerking tussen horoscoopposities: de Saturnus en Pluto van 'Stephanie' vierkant en conjunct de Zon van ' Brooke' en haar Neptunus weer vierkant de Zon van 'schoonmoeder'. Saturnus i.v.m. iemands' zon wijst gewoonlijk minstens op leeftijdverschil en veroorzaakt enige afstand. Pluto wijst op autoriteit en uitdaging. Neptunus op een beetje mist in de relatie. Dat past wel zo'n beetje bij hun rollen ook. Stephanie is de strenge oude (Saturnus-Pluto) en Brooke is degene die de man van Stephanie heeft 'verleid' (erg Neptunus).

Susan Flannery heeft de Zon driehoek Jupiter en half vierkant Neptunus en dat is een goed teken voor het hebben van fans en volgelingen (een luisterend en toegewijd publiek). Met Venus conjunct Pluto voor de zon uit rijzend is het niet verrassend dat ze zich sterk heeft gemaakt voor de inkomsten van acteurs bij uitzending van de serie in het buitenland. Let ook eens op Venus oppositie Mars voor de passie die je moet hebben om sinds 1987 al werkzaam te zijn voor the Bold en op haar leeftijd nu nog steeds in beeld te zijn.

Katherine Kelly Lang heeft net als Susan Flannery een Zon-Neptunus afflictie, vaker voorkomend bij acteurs die langzamerhand worden verward met de rol die zij spelen. Ook 'Brooke' heeft Zon+Neptunus i.v.m. Jupiter (een oppositie): FANS!

Wil je meer weten over het effect van Zon-Neptunus-aspecten, kijk dan op Astromarkt: Zon-Neptunus voor meer uitleg...

Zo zonder Maan en zonder MC wordt het moeilijk het talent in de horoscoop aan te wijzen, maar je ziet in ieder geval de toehoorders (Jupiter-Neptunus) en het zich inleven in een andere persoon of in een personage (Neptunus).

Geen opmerkingen: