NIEUW!

Bezoek het vernieuwde Astromarkt! de site voor de studie van astrologie...

woensdag 5 augustus 2009

Horoscoop Cor Witsche (Pipo de Clown)


Hoewel de gangbare opvatting is dat het teken Steenbok het meest van humor is voorzien, zie ik steeds horoscopen met (Maan in/Ascendant) Waterman langskomen als het om clowns en andere grappenmakers gaat. Cor Witsche is zo iemand. Hij heeft de Maan in Waterman, vierkant de Ascendant zodat hij een abnormaal vrolijk typje kon verbeelden: Pipo de Clown. Het was lang zoeken naar zijn levensverhaal en portret. Hoe zag Pipo er nu echt uit? Tja...Belinda Meuldijk schrijft een mooi levensverhaal op deze site...http://www.wimmeuldijk.nl/corwitschge.php

Een clown is een artiest, maar is het ook kunst? Jammer dat hier het patroon van artistiek talent niet is te vinden in de aspecten tussen Maan, Venus, Neptunus en MC. De creatie van Pipo was meer een kwestie van hard werken en schmincken dan van talent, misschien. Het quindecile van Saturnus met het MC wijst op een sterke focus op zijn 'zaak'. Toch zijn er wel aanwijzingen voor de richting waarin zijn loopbaan zou gaan. En komt in zijn progressieve horoscoop wel het patroon naar voren (een beetje zoals in de horoscoop van Obama niet veel en in zijn progressieve horoscoop veel wijst op een beroemd politicus). Pipo is in zijn vak en rol gegroeid.

Mercurius en Venus maken een hard aspect met ASC/MC en Neptunus een vierkant met Zon/Maan. Dat wijst op een niet direct materiële motivatie en op het belang van de stem en amusement. Neptunus staat bovenin de horoscoop en de Ascendant is de brug die het te wijde vierkant tussen Maan en Neptunus verleint. M.a.w. zijn voorkomen overbrugt de behoefte aan anoniem zijn. Zijn Schorpioen Ascendant draagt ook niet echt bij aan openlijkheid of toegankelijkheid.

Maar eerst nog even dit: toen Cor Witsche 'Pipo' werd, in 1958, stonden de progressieve Zon en de progressieve Maan beide driehoek de planeet van de voorspoed, Jupiter! Dubbelop geluk in éen jaar tijd! Op 17 september 1958 was de eerste uitzending, een week nadat de driehoek van Zon en Jupiter compleet was.
Op 13 maart 1991, met transit Neptunus exact vierkant zijn progressieve Zon overleed hij eenzaam op de heide als gevolg van een hartinfarct (Mars inconjunct Uranus, Zon inconjunct Mars in de radix).

Geen opmerkingen: