NIEUW!

Bezoek het vernieuwde Astromarkt! de site voor de studie van astrologie...

woensdag 11 november 2009

Horoscoop Connie Palmen

Op de site van Wout Hendrix (Zwarte Maan) vond ik de horoscoop van Connie Palmen. Ze is vandaag in het nieuws door haar huwelijk met Hans van Mierlo (bij progressieve Mars conjunct de Zon: je leven - Zon- verbinden aan - conjunctie - een man - Mars) en progressieve Venus oppositie Jupiter voor het feestelijke gevoel!

Connie Palmen is schrijfster. Mercurius is de planeet van de schrijvers. Mercurius is de einddispositor van het MC en maakt een sterk sextiel met het MC. Dat alleen al zegt dat haar beroep sterk te maken heeft met communiceren. Artistieke kwaliteiten zijn terug te vinden in:

ASC/MC conjunct Neptunus (kunst, fantasie van cruciaal belang)
Zon/Maan conjunct Uranus heer 3 (met communiceren ophef veroorzaken, vernieuwen en verrassen als motivatie)
Venus sextiel MC (talent, amusement of plezier i.v.m. het beroep)

Het intellectuele en zakelijke speelt duidelijk een grote rol, groter dan emoties en gevoelskwesties. Die komen in ieder geval niet zo sterk naar voren in deze horoscoop, al is de Maan wel een belangrijke speler in een aspectpatroon, wat wijst op een uitstekend geheugen. Het is de Maan in Ram, die de behoefte aan werken en zelfstandigheid uitbeeldt en de buitengewone en soms buitensporige populariteit van Palmen aangeeft (driehoek Zon, inconjunct Jupiter).

Saturnus rijst voor de Zon uit: Connie Palmen heeft Nederlands gestudeerd (en filosofie). Mensen met een voor de zon uit rijzende Saturnus willen goed beslagen ten ijs komen, kennen hun klassiekers en willen diploma's en respect. Saturnus heerst over het tweede huis van inkomsten. Connie Palmen is een van de best verkopende schrijvers in Nederland. Haar ambitie en de fraaie grote driehoek tussen Zon, Maan en Uranus (die haar opvallend nieuw, anders, spannend en spraakmakend maken) hebben daaraan zeker bijgedragen. Op Wikipedia vond ik iets over de manier waarop een nieuwe titel wordt gelanceerd in boekenland: met veel reclame! Dat lijkt te passen bij de samenstand van Zon en Ascendant in Boogschutter, het teken van de propaganda. En van het succes!

De geboortetijd van Connie Palmen vond ik op de site van Wout Hendrix (zwarte-maan).

Geen opmerkingen: