NIEUW!

Bezoek het vernieuwde Astromarkt! de site voor de studie van astrologie...

dinsdag 3 februari 2009

Horoscoop Buddy Holly


Buddy Holly kwam 50 jaar geleden om bij een crash, op 3 februari 1959. Mede daardom is hij een legendarisch pop artiest. Hoe zie je dat in zijn horoscoop?

Kijk: Mercurius staat bovenin (vierkant de Ascendant en in Weegshaal. Verder zie je dat Venus en Uranus allebei geen majeure aspecten in teken of binnen 5 graden orb maken. Venus staat biquintiel Uranus voor het creatieve gevoel voor ritme dat zangers blijkbaar nodig hebben.
Wat je ziet is creatieve artistieke aspiratie die aan de loopbaan is verbonden (Venus heerst over het MC). Het is de horoscoop van iemand die bovenal een leuke stem heeft (Mercurius). Venus is ook dispositor van het vijfde huis van amusement en staat 67.5 graad (half vierkant en semi half vierkant) van het belangrijke midpunt Zon/Maan af. Dat wijst op stijl in 'body and soul'.

Nog meer observaties: hij gebruikte een instrument (Mars - symbool van gereedschap en techniek - loopt voor de Zon uit). Hij had verschillende aanwijzingen voor succes, waaronder het verband Zon-Jupiter-Neptunus voor de fans.

DOOD
Dit blog gaat over de patronen van artistiek talent en niet over de dood in de horoscoop. Maar de dood van Holly is te belangrijk voor het feit dat we hem herinneren. Daarom wijs ik op de prominente Mars (voor de Zon uit rijzend) en Uranus ('roepend'). De combinatie Mars-Uranus houdt verband met ongevallen. In zijn horoscoop is Mars bovendien geplaatst in het huis van leven en dood (het achtste huis) en inconjunct Saturnus, heer 1. Mars en Uranus zijn met elkaar verbonden in midpuntcombinaties. Het punt Nul Ram is verbonden met de Node en Mars/Uranus. Lees over Mars en Uranus op Astromarkt.

Geen opmerkingen: