NIEUW!

Bezoek het vernieuwde Astromarkt! de site voor de studie van astrologie...

woensdag 25 februari 2009

Horoscoop van Dante AlighieriNeptunus was nog niet ontdekt in de tijd waarin Dante Alighieri leefde. Dus is de kans klein dat de tijd is 'gecorrigeerd' om het zo mooi uit te laten komen dat zowel Neptunus als Mercurius een positie op de hoekpunten van de horoscoop hebben. Samen met de voor de zon uit rijzende prominente Jupiter ontstaat een belangrijke combinatie van symbolen: Mercurius, Jupiter en Neptunus. Deze combinatie wordt drie keer herhaald door midpuntcombinaties! De betekenis ervan is 'succes met verhalen verzinnen'.


Het artistiek patroon in de horoscoop van Dante wordt door Neptunus (oppositie MC) geleid. Die planeet verbindt de Maan (mineur aspect van 105 graden) en Venus (half quintiel = 36 graden) met het MC. Verbindingen tussen Maan, Venus en Neptunus vindt je in bijna alle horoscopen van artiesten en kunstenaars op dit blog.


BAN

Dante Alighieri schreef La Divina Comedia in de 13de eeuw en nog steeds wordt het boek over de hele wereld gelezen. Zijn graf is in Ravenna, zijn geboortestad Florence verbande hem en zijn familie in 1302. In dat jaar stond transit Neptunus inconjunct zijn geboortezon. Het teken Leeuw staat op het IC (symbool van achtergrond en moederland) en de Zon is dispositor van het teken Leeuw. Het inconjunct wijst op een verlies (iets moeten opgeven) en Neptunus is ook een teken van isolement, teleurstelling en 'verdwalen'. Hij keerde nooit terug naar Florence. In zijn geboortehoroscoop is de afstand tussen Zon en Neptunus binnen orb van het mineure aspect van 67.5 graden (half vierkant + semi half vierkant). Wellicht verklaart dat de impact van het transit van Neptunus. De ban dwong hem als het ware om de reiziger te worden die door de positie van Jupiter (rijzend voor de Zon) wordt aangegeven...


For more about the inconjunction, see Astropost.
Voor meer over schrijvers klik je op het label hieronder.

Geen opmerkingen: