NIEUW!

Bezoek het vernieuwde Astromarkt! de site voor de studie van astrologie...

dinsdag 30 juni 2009

Horoscoop Corrie van GorpCorrie van Gorp is vooral bekend om haar duo-rol met komieken als André van Duin. Komieken zijn origineel, vlot van de tongriem gesneden en gezellig in gezelschap. (Ben je benieuwd naar de gegevens van komieken? Deze link leidt naar een artikel erover op Astromarkt.... In het (heel) kort: Mercurius, Jupiter en Uranus droegen daar meestal hun steentje aan bij. Corrie van Gorp heeft:

- een ongeaspecteerde (roepende) Mercurius als eind dispositor van het MC
Vrij vertaald: een roeping om met de stem of pen te werkien op elk mogelijk niveau en sterke drang om te praten...

- Jupiter staat conjunct de descendant, rijst voor de Zon uit en staat samen met de Zon.
Dit kun je zien als een opgewekte, zonnige presentatie (en ook als een aangever voor succes).

- Mercurius staat exact conjunct Jupiter/Uranus, wat wijst op inventieve ideeën en verrassende uitspraken (snedig zijn). Dat kun je goed gebruiken op het toneel met André van Duin.

De prominente Mercurius en Jupiter beloven succes in communicatie. Corrie van Gorp gebruikt haar stem als actrice en als zangeres. Als je haar verkleed ziet als mevrouw De Bok zie je niet direct het artistieke talent dat nodig is om mevrouw De Bok te zijn. Dat talent is ook in de horoscoop 'verborgen' in de kleinere aspecten tussen Maan, Venus en een 'roepende' Neptunus, die met elkaar verbonden zijn. Ze staan in tekens die horen bij Mercurius en Uranus.

Al met al staat er in de horoscoop van Corrie van Gorp een slim en opgewekt communicatietalent met een artistieke achtergrond die haar talenten gebruikt op een gebied waar steeds nieuwe ideeën opborrelen of 'het nieuws' een rol speelt. Zoals in caberet en bij de komedie. Deze tak van kunst wordt vaak 'kleinkunst' genoemd en de mensen die daar hun brood mee verdienen hebben heel vaak een aspect tussen Venus (kunst) en Saturnus (de planeet van het woord 'klein'). Zo ook Corrie van Gorp. Ze heeft Venus conjunct Uranus en Saturnus, half sextiel Jupiter en sextiel Pluto voor succes (Jupiter en Pluto) in de kleinkunst (Venus-Saturnus) en met zingen (Venus-Uranus*).

PS De Maan in Waterman (met behoefte aan verrassen) heeft ook iets te maken met humor, net als de Steenbok ascendant.

*) Voor meer informatie over Venus-Uranus en over Nederlandse zangers met Venus-Uranus aspecten, kijk je op Astromarkt en klik je op de links.

Geen opmerkingen: