NIEUW!

Bezoek het vernieuwde Astromarkt! de site voor de studie van astrologie...

dinsdag 30 juni 2009

Horoscoop Wim T. Schippers


Wim T. Schippers is televisiemaker, radiomaker, schrijver en beeldend kunstenaar (pop art, o.a.). Hij maakt ook theater (meestal humoristisch, denk aan Barend Servet) en staat bekend om het maken van nieuwe woorden en uitdrukkingen ('Jammer, maar helaas'). Hoe zie je dat vertaald in de horoscoop?

Wim T. Schippers is minder dan een dag na Corrie van Gorp geboren en heeft dus posities met haar gemeen, zoals de Zon in Kreeft en de Maan in Waterman (voor gevoel voor humor), Venus conjunct Saturnus en Uranus (half sextiel Jupiter en sextiel Pluto). Net als zij heeft hij Jupiter rijzend voor de Zon. Anders dan Corrie van Gorp staat bij hem de Maan op een cruciale plaats (oppositie MC) en staan Mars en Pluto bovenin de horoscoop. Mercurius maakt bij Wim T. Schippers WEL aspecten. Mercurius is ook de eind dispositor van de MC-route, zoals bij Corrie van Gorp. Ook bij hem gaat hem om het overbrengen van boodschappen (spreken,zingen of schrijven), maar het is niet 'op elk mogelijk niveau', het is meer gestuurd.
\
Het artistiek talent heeft een iets ander patroon dan bij Corrie van Gorp. Zij heeft Maan anderhalf vierkant Neptunus. Hij heeft de Maan biquintiel Neptunus (voor creatieve sensitiviteit en het aanvoelen van trends). M.a.w.: Wim T. Schippers kan zijn talenten in andere richtingen leiden. Hij is daarbij humoristisch, maar zelf niet komisch. Hij heeft een Schorpioen ascendant, vierkant die Mars en Pluto aan top en is dus krachtdadig in zijn optreden. Toch heeft hij ook door de prominente Neptunus een idealistisch-romantische inslag en een roeping voor de schone kunsten, net als Corrie van Gorp. En dezelfde inventieve ideeën (Mercurius met Jupiter/Uranus) die hij inzet voor het uitvinden van nieuwe woorden.

Uiteraard maakt het verschil of je met talent geboren wordt in het juiste milieu. Corrie van Gorp werd geboren in een artistieke familie, Wim T. Schippers deed enige tijd een artistieke opleiding (nu: Rietveld academie geheten). Bij het lezen van een horoscoop moet ook rekening worden gehouden met sociale, economische en genetische factoren, het geslacht en de situatie. De combinatie van dit alles maakt iemand tot een individu. Toch...zie je het patroon van artistiek talent dat er wel is en hoe dan ook zal worden ingezet, in welk beroep of welke hobby dan ook.

Geen opmerkingen: