NIEUW!

Bezoek het vernieuwde Astromarkt! de site voor de studie van astrologie...

dinsdag 28 juli 2009

Horoscoop Jan Campert


Jan Campert (vader van Remco Campert, horoscoop eveneens op dit blog) werd geboren op 15 augustus 1902 in Spijkenisse omstreeks 5 uur in de morgen. Hij is de schrijver van een beroemd gedicht: 'De achttien doden' ('We waren achttien in getal, geen zal den avond zien"). Je kunt het gedicht lezen op de site j-accuse.nl (link). Het is een gedicht dat nogal eens wordt voorgedragen bij de herdenkingen van de Tweede Wereldoorlog, ook al gaat het verhaal dat Jan Campert mogelijk gecollaboreerd zou hebben. Dit ondanks het feit dat hij is opgepakt bij het naar België trachten te smokkelen van een joodse jongeman en dat hij stierf aan de ontberingen in Neuengamme. Let hiervoor op Zon inconjunct Saturnus, een aspect dat wijst op onevenredige schuld en boete-toestanden en buitengewone tegenslag. Toen hij werd gearresteerd waren er aanwijzingen voor nare veranderingen. De progressieve zon veranderde van teken (een signaal voor een veranderende leefstijl, een andere manier van leven en soms de dood). De progressieve Zon stond tegelijk 112.5 graad van Saturnus (vierkant + semi half vierkant). Dat aspect activeerde het al bestaande inconjunct tussen Zon en Saturnus. Maar daar gaat dit blog niet over. Het gaat hier vooral over kunst in de horoscoop.

Jan Campert's horoscoop heeft de Zon en Mercurius op de Ascendant in het teken Leeuw, wat hem een opvallende intellectuele verschijning gaf en hem in de eerste plaats tot boodschapper maakte (een man met ideeën). Met Venus en Mars voor de Zon uit rijzend was hij iemand met een passie, een gedreven iemand. Ceres staat daarbij. Dat wijst op het voor ogen houden van de afkomst, genen, erfelijkheid en 'roots'.

PATROON VAN ARTISTIEK TALENT
In de tekening hierboven zie je het aspectverband*) tussen Venus (dispositor MC, in Kreeft), Neptunus, Maan en MC in Stier dat wijst op artistiek talent en stijlgevoel i.v.m. het beroep. Het vierkant van Jupiter, dispositor van het vijfde huis van creativiteit) completeert een aspectcombinatie van Maan, Venus, Jupiter en Neptunus die succes op artistiek terrein belooft. Helaas kwam de oorlog ertussen.

(Overigens is Jan Campert gescheiden toen Remco Campert een jaar of drie was. Aanwijzingen hiervoor zijn volgens astroloog Ram: Mars inconjunct Uranus, Maan conjunct Neptunus.)

*) Het aspectverband bestaat uit mineure en majeure aspecten. Voor meer informatie daarover lees je Astromarkt.

Geen opmerkingen: