NIEUW!

Bezoek het vernieuwde Astromarkt! de site voor de studie van astrologie...

zondag 19 juli 2009

Horoscoop Willem Nijholt


Willem Nijholt is een van de meest geliefde acteurs in Nederland. Hij werd geboren in Indonesië, in Gombong op Java, op 19 juli 1934 om 10u55 JVT met een diplomatieke en stijlvolle Weegschaal ascendant.

De Maan in Weegschaal is de dispositor van het MC in Kreeft. Het patroon van artistiek talent in de horoscoop verbindt Maan, Venus en Neptunus met het MC en de bijbehorende tekens. In de horoscoop van Willem Nijholt is dat ook zo, alleen niet direct zichtbaar. Het gaat om mineure aspecten. De Maan staat 112.5 graad van Venus af (vierkant + half semivierkant) en een half septiel van Neptunus, terwijl Venus 75 graden van Neptunus af staat. Zo zijn de drie aangevers van artistiek talent en gevoel voor stijl plus inlevingsvermogen verbonden met de heerser van het MC in het teken Kreeft (het teken van de acteur). Op het cruciale midpunt ASC/MC staat Uranus en Uranus is dispositor van het vijfde huis van amusement. Uranus verbeeldt 'het anders dan anderen zijn'.

Met Pluto rijzend voor de Zon komt het belang van het kennen van de juiste mensen, een strategie of politiek beleid en geld verdienen naar voren. Mars op het MC wijst vaak op machines, techniek, apparaten en sport i.v.m. de looptbaan, maar zoals we allen weten is hier geen sprake van. Mars is het oeroude symbool van de oorlog. Die oorlog heeft een deel van zijn jonge leven bepaald. Hij was pas acht toen hij in het Jappenkamp kwam en zag pas op zijn veertiende zijn vader terug. (Voor astrologie studenten: let op het inconjunct van Zon en Saturnus voor de afstand van de vader).
Mars en Pluto (het gebruik en misbruik van geweld en invloed) zijn prominent in deze horoscoop. Ze wijzen samen op een enorme drive en energie. Klik voor meer over Mars en Pluto...

Het verhaal gaat dat Willem Nijholt door Gerard Reve (waarover je op Astromarkt meer kunt lezen) is afgewezen als minnaar. De Manen van de heren staan exact 150 graden van elkaar. Dat wijst op een buitengewoon gevoel van verbondenheid (terwijl het niet past). Ook de Zonnen matchen niet. Er is wel een driehoek van Mars in Kreeft met Mars in Schorpioen van Reve (driehoek het MC van Nijholt). Ze hebben wel samengewerkt.

Meer over Gerard Reve en zijn horoscoop vind je op Astromarkt...

Geen opmerkingen: