NIEUW!

Bezoek het vernieuwde Astromarkt! de site voor de studie van astrologie...

zondag 12 juli 2009

Horoscoop Simon Vinkenoog


Simon Vinkenoog's geboortetijd staat min of meer vermeld in het boek 'Cirkels' (van Kampherbeek): Ascendant 8 graden Maagd en MC 00.33 Tweelingen. Dat wijst op een tijd van ca. 9u10 Amsterdamse Zomertijd. In het AD staat hij genoemd met de volgende beroepen:
Dichter, schrijver, cultuurhistoricus, filosoof, (auto)biograaf, archivaris, televisiemaker, danser, podiumpersoonlijkheid.

Een MC in Tweelingen belooft altijd wel meer dan een loopbaan (tegelijk). Tweelingen is een zogenaamd 'dubbel' teken.

De Zon en Neptunus maken geen majeure aspecten binnen teken of binnen 5 graden orb. Zon en Neptunus zijn daarmee 'roepend' (en belangrijk voor de roeping). De Zon is het symbool van centraal staan en aandacht trekken (show en/of leiderschap). Neptunus is het symbool van de media, de kunst, de idealen en ...de drugs. Beide symbolen (met het hele arsenaal aan trefwoorden dat erbij hoort) zijn prominent in de horoscoop van Simon Vinkenoog.
De Maan maakt een hard aspect met het midpunt ASC/MC. Venus een sextiel met het MC in Tweelingen.

En zo komen we eventueel (in de juiste condities) op een communicator bij uitstek (iemand die schrijft, boodschappen overbrengt - letterlijk of figuurlijk - ) met een artistieke kant (Venus sextiel MC) terwijl hij in alles (ASC/MC) een acteur of voordrachtskunstenaar is (Maan cruciaal en Neptunus roepend). Maar hoe dan ook zie je dat het beroep estethische kanten heeft, dat inbeelding erbij hoort en hij de aandacht wist te trekken als kunstenaar.

Tot slot wil ik nog wijzen op Pluto, die voor de Zon uit rijst. Dat geeft aan dat het kennen van de juiste mensen (strategie, invloed en geld) erg belangrijk is, net als durf en moed. Samen met de roepende Neptunus en Zon kom je op de combinatie van Zon+Neptunus met Pluto voor creatieve mystiek en hooggevoeligheid. Het septiel tussen Mercurius en Neptunus spiegelde het vertellen van verhalen. Hij is er 80 mee geworden.

Geen opmerkingen: