NIEUW!

Bezoek het vernieuwde Astromarkt! de site voor de studie van astrologie...

dinsdag 21 juli 2009

Horoscoop van Bono (U2)


Bono, de zanger van U2, werd op 10 mei 1960 geboren in Dublin met een 'coole' Steenbok Ascendant conjunct Saturnus. Saturnus op de Ascendant maakt vaak kleiner dan normaal. Bono is nog geen 1.70, maar toch is hij 'groots'. Hoe zie je dat aan zijn horoscoop?

1.
Er is het patroon van artistiek talent gemaakt door Venus in Stier (eind dispositor van het MC) oppositie de bovenin geplaatste Maan en Neptunus. Verder staat Pallas op de Ascendant. Pallas staat vaker op de hoeken van de horoscopen van artiesten.

2.
Er staat de figuur van de vlieger in de tekening. De vlieger verbindt het patroon van artistiek talent (Venus, Maan en Neptunus) met de combinatie van succes (Jupiter en Pluto).

3.
Er staan geen objecten in luchttekens. Dat wijst op communiceren op elk mogelijk niveau. (Bono is op het podium 'activist', zie Mars in het derde gelijke huis, roepend!).

4.
Mercurius en Juno maken harde aspecten met de midpunten Zon/Maan en ASC/MC. Zon/Maan staat dus ook in verband met ASC/MC. Dat geeft aan dat motivatie van cruciaal belang is. En die motivatie betreft het brengen van een boodschap (zingend, schrijvend of sprekend) en ...aantrekkelijk zijn.

Op dit blog Art & Astrologie laat ik de aanwijzingen voor talent en succes zien. Bij Bono komt daar ook nog een zeer sterke wil en realisme bij doordat 60% van de posities in aarde of vaste tekens staan. Hij heeft Venus, Mercurius en Zon in het vaste teken Stier. Venus (heerser van Stier) maakt onderdeel uit van de vlieger. Je ziet dat het patroon bij Bono wel erg sterk gefundeerd is.

PS
De vlieger in deze horoscoop wordt gemaakt door de oppositie van Maan (en Neptunus) met Venus. Venus en de Maan maken aspecten met Jupiter en Pluto die door een driehoek zijn verbonden (de dwarslat van de vlieger). Het patroon van de vlieger heeft een versterkend effect op de aspecten die worden gemaakt. In dit geval worden talent en durf bekrachtigd.

Over Nederlandse zangers kun je lezen bij Astromarkt...

About kites: http://www.cafeastrology.com/articles/aspectpatterns.html

Geen opmerkingen: