NIEUW!

Bezoek het vernieuwde Astromarkt! de site voor de studie van astrologie...

vrijdag 23 januari 2009

Horoscoop Theo van Gogh


Theo van Gogh was regisseur en auteur. Beide beroepen vragen om creativiteit en gevoel voor stijl. Daarnaast moet je ook leiding en richting kunnen geven als regisseur. In zijn horoscoop vind je die kwaliteiten als volgt:

1.
De Zon maakt geen majeure (Ptolemeïsche) aspecten binnen teken.
Dat wijst op in het middelpunt van de aandacht staan als leider of bij een optreden. De Zon staat bovendien in het teken Leeuw, wat die neiging versterkt. Verder is de Zon het hoogst geplaatst. Alles wijst erop dat degene met deze horoscoop de ogen van de wereld op zich zou vestigen.

2.
Het teken Kreeft staat op het MC en de dispositor van Kreeft (de Maan) in het teken van de communicatie (Tweelingen). Via Mercurius in Leeuw kom je terug bij de Zon. Leidinggeven of centraal staan/optreden in een rol (Kreeft) met behoefte aan praten en schrijven erbij...dat is wat de MC-route voor het beroep aangeeft.

3.
Venus maakt een sextiel met Neptunus en een aspect van 75 graden met de Maan voor het patroon van artistiek talent.

4.
Jupiter staat precies tussen Venus en Neptunus in voor succes in de kunst.

5.
Mercurius en Mars hebben een verband met het belangrijke midpunt Zon/Maan. Discussie-en schrijftechnieken of 'woordenstrijd' lagen hem nog het meest. Hij was in hart en ziel zowel een boodschapper als een activist en combineerde dat in zich uiten in scherpe bewoordingen.

6.
Venus staat half quintiel MC en biquintiel IC. In de 5de harmonische horoscoop staat Venus cruciaal op de Descendant. Stijlgevoel is daarmee een prominente eigenschap van Van Gogh.


De lijn in de horoscoop van Theo van Gogh is niet uitsluitend gericht op artistieke bezigheden, maar toont creativiteit en leiderschap (Zon), stijl (Venus) en creatief talent dat in het beroep gebruikt wordt (Venus met MC). Daarnaast zie je de levensbehoefte aan discussie en 'bekvechten' in woord of geschrift (Mercurius en Mars). De voor de Zon uit rijzende Maan geeft aan dat hij voor alles zijn emoties en gevoelens wilde uiten.

PS de roker in de horoscoop van Van Gogh is o.a. te vinden in het nauwe vierkant buiten teken tussen Zon en Neptunus (heer 6 in 1). Het aspect tussen Zon en Neptunus geeft een levendige fantasie aan of het realiseren van dromen (dan wel creëren van een nepwereld en illusies, zoals ... in de film). Hij had 70% in vuurtekens. Dat laatste maakt geneigd tot het nemen van risico's en het uiterste uit het leven te halen. Meer daarover hieronder bij de links.

Over de moord op Theo van Gogh lees je meer op Astromarkt.

www.astromarkt.net/VanGogh.htm
www.astromarkt.net/artvertex.htm

Over het element vuur...
www.astromarkt.net/artinelement.htm
www.astromarkt.net/artlevensduur.htm

Over Neptunus

Geen opmerkingen: