NIEUW!

Bezoek het vernieuwde Astromarkt! de site voor de studie van astrologie...

dinsdag 10 maart 2009

Horoscoop Burt Bacharach


Hij is al 80 maar is dit jaar live te zien in Nederland, tijdens het North Sea Jazz Festival: Burt Bacharach. Hierboven zie je zijn horoscoop met daarin het patroon van artistiek talent. Net als bij de anderen op dit blog bestaat dat patroon uit belangrijke posities van Maan, Venus en Neptunus en/of de tekens die met deze drie samenhangen, in verband met het MC.

Het patroon begint bij Venus in Stier. Venus rijst voor de zon uit. Venus maakt geen majeure aspecten. Venus is de eindheerser van de Midhemel. Kortom: Venus is heel belangrijk. Venus is het symbool van talent, stijl en artisticiteit. Maar er is meer...

Musicus en componist Burt Bacharach werd ook geboren met Neptunus in aspect met ASC/MC (dus prominent). De Maan staat op de Ascendant (en is dus cruciaal). Nu zijn Venus, Maan en Neptunus de ingrediënten voor een artistiek patroon. Als ze alle drie belangrijk zijn geplaatst geeft dat het belang van artistiek talent aan. Bovendien is er een verband met de Midhemel (het MC), het symbool voor de loopbaan. En tussen Venus en Neptunus zitten 108 graden (anderhalf quintile). Dat geeft creatief gebruik van artistiek talent aan. De dispositor van het MC is Jupiter en die maakt een driehoek met de planeet van de artiest (Neptunus).

Dat het jazz en niet klassiek werd kun je relateren aan de Maan in Waterman (het teken van de modernen). En let op Mercurius, de planeet van communiceren en schrijven op de meridiaan.

Burt Bacharach is wereldberoemd. Er zijn tenminste 10 midpunt combinaties die op succes wijzen. De allerbelangrijkste daarvan is MC oppositie Jupiter/Pluto. Verder zie je Jupiter in aspect met Zon/Maan de wens tot ontwikkeling en groei aangeven.

Geen opmerkingen: