NIEUW!

Bezoek het vernieuwde Astromarkt! de site voor de studie van astrologie...

dinsdag 10 maart 2009

Horoscoop Henri Charrière (Papillion)


Henri Charrière was de schrijver en de gevangene van het boek 'Papillon'. Hij schreef Papillon als een autobiografie over een ten onrechte op 26 oktober 1931 tot levenslang veroordeelde die ontsnapt van Duivelseiland.

GEBOORTEDAG
Charrière werd op 16 november 1906 geboren in Saint-Étienne-de-Lugdarès bij Aubenas in Zuid-West-Frankrijk met Zon conjunct Maan in Schorpioen. Pluto is roepend! en inconjunct Zon. Er is dus een disbalans tussen de uitdagingen en zijn leven, wat het leven erg moeilijk maakt.

Voor de positieve verandering in zijn leven (ja, soms moet het eerst wél slechter worden voor het beter wordt:), zie je Zon halfvierkant Jupiter/Uranus, voor de arrestatie Uranus/Pluto i.v.m. Nul Ram en voor de gevangenschap de Maansknoop in een midpuntyod met Saturnus/Uranus (en voor de ontsnapping het sextiel tussen Saturnus en Uranus).

De planeet van leven en dood, geld en invloed is Pluto, prominent in zijn horoscoop. Pluto maakt een midpunt yod met Mars/Saturnus en vormt zo het trio van het thema van de onnatuurlijke dood (zie ook AstroTrio). De Zon inconjunct Pluto (moeilijk leven) en quindecile (105 graden) Saturnus (hard leven) geeft de 'die hard' aan en het leven met harde confrontaties.
Mars en Pluto zijn op belangrijke momenten in beeld bij transit of progressie.

PROGRESSIES EN TRANSITS
Zonder geboortetijd heeft het kijken naar een horoscoop en de progressies/transits zijn beperkingen. Bij zijn veroordeling zie je progressieve Jupiter anderhalf vierkant Zon (bevoorrecht zijn) en op de dag zelf Mars conjunct de Zon (een slag). Misschien had hij de doodstraf kunnen krijgen? In 1944 toen hij ontsnapte, veranderde de progressieve Zon van teken. In 1968 toen zijn boek uitkwam zie je de progressieve Maan driehoek Jupiter. Transits van het duo van de vrijheidsbeperking (Saturnus, vierkant, en Uranus, driehoek) met de progressieve Zon begeleidden hem dat jaar. Transit Neptunus stond op zijn progressieve Zon.

RIJK
Volgens de Engelstalige Wikipedia werd hij vanaf 1970 beroemd en rijk. Toen stond de progressieve Zon biquintiel Pluto en half vierkant Venus en vormde dat jaar de 'financiële as' Venus-Pluto. Transit Pluto maakte een driehoek met zijn Zon.
Na het uitkomen van de film, in 1973, veranderde het teken op de progressieve Zon van Charrière opnieuw en daarmee zijn levenswijze.

SCHRIJVER
De schrijver is moeilijk te vinden in deze horoscoop ZONDER TIJD*). Mercurius is niet prominent, maar hoogstwaarschijnlijk WEL cruciaal (zonder geboortetijd is dat niet zeker). Wel valt me op dat de meest belangrijke planeten Mars en Pluto in het teken Tweelingen (teken van Mercurius) staan. En Tweelingen is het teken van de communicatie.

TALENT
Dit blog gaat over het patroon van artistiek talent. Nu is Charriere vooral bekend om het beschrijven van zijn eigen levensverhaal. Toch kon hij dat niet zonder talent. Je ziet Venus inconjunct Neptunus. Dat wijst op artistiek talent met een maar...(er moet iets voor worden opgegeven of er ontbreekt iets aan).

*) Dat wijst erop dat veel van de gebeurtenissen in zijn leven afhankelijk zijn van omstandigheden (ASC) en situaties/condities (MC)

Geen opmerkingen: