NIEUW!

Bezoek het vernieuwde Astromarkt! de site voor de studie van astrologie...

woensdag 11 maart 2009

Horoscoop Joost Zwagerman


Schrijver Joost Zwagerman heeft Mercurius, het astrologisch symbool van de communicatie, prominent in zijn horoscoop. In de horoscoop van schrijvers is Mercurius vaak belangrijk (klik op het label 'schrijvers' voor meer voorbeelden). Mercurius maakt geen majeure aspecten binnen 5 graden orb of binnen teken. Dat maakt Mercurius belangrijk voor de roeping. Dat geldt eveneens voor de Maan in Boogschutter (behoefte aan verkondigen en publiceren), de Zon (optreden) en Jupiter (overtuigen). Zon, Jupiter en Mercurius geven de toon aan in deze horoscoop. De combinatie geeft succesvol communiceren aan. Ook zie je de combinatie van Zon en Jupiter met de oriëntale Neptunus voor het hebben van fans en volgelingen.

Dit blog gaat over het astrologisch patroon in de horoscopen van kunstenaars en artiesten. Het patroon bestaat uit belangrijke plaatsingen van Maan, Venus en Neptunus en/of de tekens die bij deze drie horen (Kreeft, Stier, Weegschaal en Vissen) in verband met het MC.

Het artistiek patroon in de horoscoop van Zwagerman is als volgt:

1. Venus en de Maan maken beide een driehoek met het MC
2. Venus is half sextiel Maan (voor gevoel voor stijl)
3. Neptunus is semi half vierkant Zon/Maan (voor in hart en ziel een romanticus, idealist of ...kunstenaar zijn)
4. Neptunus rijst voor de Zon uit (idealen en visie op de eerste plaats)
5. Neptunus staat cruciaal onderin (vierkant ASC)
6. Mars en Jupiter staan in elkaars teken (in wederzijdse receptie is de 'vakterm'). Mars is dispositor van het MC, Jupiter hoort bij het vijfde huis van creativiteit. Mars staat IN het vijfde huis, conjunct Venus. De conjunctie van Mars en Venus wijst op een passie.
7. De belangrijke Neptunus staat anderhalf vierkant Nul Ram (Aries Point)
8. Met de ongeaspecteerde Zon anderhalf vierkant Jupiter en quintiel Pluto wordt sterk zelfvertrouwen aangegeven (en dat leidt vaak tot succes).
9. De ongeaspecteerde Zon reflecteert optredens (in het centrum van de aandacht willen staan).
10. Jupiter (dispositor van het vijfde huis) maakt geen majeure aspecten binnen teken of orb, wat creativiteit op elk mogelijk niveau aangeeft.
11. De Maan in Boogschutter staat zonder aspecten in het vijfde huis. Er is behoefte aan creatief publiceren en overtuigen (hoe dan ook).

Venus en Mars maken een vierkant met Pluto. Dat intensiveert de passie en maakt hem 'sterk gedreven'. Ze maken een sextiel met Saturnus. Het is een combinatie voor harde hartstochtelijke confrontaties. Het aspect Zon quintiel Pluto duidt op creatief invloedrijk zijn.

Geen opmerkingen: