NIEUW!

Bezoek het vernieuwde Astromarkt! de site voor de studie van astrologie...

vrijdag 20 maart 2009

Horoscoop Heinz Hermann Polzer, alias drs. P.


Heinz Hermann Polzer heeft onder het pseudoniem Drs. P. veel mensen blij gemaakt met zijn teksten, liederen en gedichten. Hij werd in Zwitserland geboren op 24 augustus 1919 (in Thun), tijd onbekend. Op de dag van zijn geboorte was er alvast enige basis aanleg voor artistiek talent. En op het uur van zijn geboorte spiegelt zijn horoscoop ongetwijfeld nog meer talent.
Wat zie je op 24 augustus 1919?

1. De Maan rijst voor de Zon uit
2. De Maan staat samen met Mercurius
3. Venus maakt geen majeure aspecten binnen teken
4. Neptunus maakt geen majeure aspecten binnen teken
5. Zon en Mercurius staan in elkaars teken

Daar haal je taalgevoel (Maan-Mercurius) en artistiek talent (Venus-Neptunus) uit. Opvallend is het drietal midpunt combinaties die Mercurius, Mars en Uranus maken. Deze planeten maken onderling mineure aspecten:

Mercurius 15 graden Mars
Mercurius quindecile Uranus
Mars inconjunct Uranus

De combinatie Mercurius, Mars en Uranus zou je kunnen zien als een aanwijzing voor adrem zijn (plotseling scherp uit de hoek komen, inventief woordgebruik).

Voor de liefhebbers van zonteken-astrologie meld ik nog dat hij en zijn vrouw een teruggetrokken bescheiden leven leiden, passend bij Zon in Maagd en Zon conjunct Saturnus in Maagd. En heel anders dan de Maan in Leeuw nodig heeft of had: behoefte aan aandacht en in het centrum van de belangstelling staan. Met zijn dichtvormen heeft hij in ieder geval aandacht getrokken.

De Zon oppositie Uranus in deze horoscoop kan verwijzen naar zijn studentenjaren. Toen maakte hij baldadige gedichten in oorlogstijd die hem tot twee keer toe bijna de doodsstraf opleverden. Let in dit verband op de belangrijke Pluto die zonder aspecten gevaar en stress op elk mogelijk niveau aangeeft. Maar overigens ook de kans op invloed en geld...

Jammer dat zijn geboortetijd niet bekend is. Het zou mij niet verbazen als zijn geboortehoroscoop eruit zag als in de tekening hieronder, overigens. Hij zou dan geboren zijn rond 10u40 Greenwich Tijd.

PS:
Hier vind je een link naar een fansite van Drs. P....

Geen opmerkingen: