NIEUW!

Bezoek het vernieuwde Astromarkt! de site voor de studie van astrologie...

dinsdag 3 maart 2009

Horoscoop Ivo de Wijs


Ivo de Wijs is cabaretier en schrijver. Zijn meest recente boek is 'Green Peace, 30 jaar Greenpeace'. Mercurius is de planeet vande communicatie en het brengen van boodschappen (sprekend of schrijvend). Het is de belangrijkste planeet in zijn horoscoop.

MERCURIUS
Mercurius staat exact op de midhemel van Ivo de Wijs en dat geeft aan dat het beroep nauw samenhangt met communicatie. Bovendien staat Mercurius anderhalf vierkant Nul Ram (dus 135 graden van het Lentepunt), wat hem een zekere bekendheid in die richting geeft. Met Mercurius conjunct Zon/Maan heeft hij bovendien de 'leidende behoefte' om te communiceren, schrijven, zingen, spreken...Hij schrijft ook teksten voor anderen.

KUNST
Ook Venus heeft contact met Zon/Maan (67.5 graden verband) en Venus staat in Tweelingen, driehoek Neptunus en vierkant de Maan. Venus staat half vierkant de dispositor van het MC (de Zon) en nog juist binnen orb quintiel MC. Venus quintiel MC betekent het creatief inzetten van talent in het beroep.

INVLOED
Pluto bevindt zich bovenin en staat in verband met ASC/MC (voor de deskundige en de autoriteit). Ivo de Wijs heeft een serieuze Saturnus voor de zon uit rijzen. Met Mercurius, Saturnus en Pluto zo prominent heeft hij het patroon van de politicus (de strategisch denker). Nu heeft hij wel als lijstduwer op de lijst voor de Partij van de Dieren gestaan, maar hij is toch voornamelijk de schrijver en de man op het toneel. Mercurius is de meest prominente factor in deze horoscoop (op het MC, i.v.m. Nul Ram en conjunct Zon/Maan). Daarom werd politiek een tweede keuze.

Geen opmerkingen: