NIEUW!

Bezoek het vernieuwde Astromarkt! de site voor de studie van astrologie...

dinsdag 10 maart 2009

Horoscoop Eros Ramazzotti


Eros Ramazzotti (2xz, 2xt) is geboren op 28 oktober 1963 om 11 uur in Rome, volgens Astrothème. Ik had twijfels bij deze geboortetijd. Pallas op het MC vind ik niet passend en ik mis o.a. cruciale plaatsingen van Venus en Neptunus. Die zijn er vrijwel altijd bij een artiest en zeker bij een beroemd artiest! Dus heb ik verder gezocht. En ik vond op een Italiaanse astrologiesite, Astre i Gossip 11:30 v.m. Dan staat Mercurius op het MC, de planeet van de stem en de communicatie. En Venus is dispositor van het MC, terwijl Venus samen staat met Neptunus. Maan en Venus vormen een anderhalf quintiel. Het is een compleet patroon...

EROS
Eros, de asteroïde, staat bij Eros Ramazzotti in de 25ste graad van Steenbok, in het eerste huis, conjunct het Oostpunt. Niet op zijn Ascendant. De asteroïde Eros maakt geen majeure aspecten en dus is Eros 'roepend' (= belangrijk voor de roeping). Eros is dan ook zijn roepnaam:), LOL! (Astrologen mogen toch ook wel eens een grapje maken?) Zijn dochtertje heeft ook al zo'n mooie naam: Aurora! Ze werd geboren op 5 december 1996, nog voor hij met de Nederlandse Michelle Hunziker trouwde (in 1998). Ze zijn in 2002 gescheiden.

ASTRO I.D.
Wat zijn de belangrijkste posities in deze horoscoop?
Je ziet Pallas conjunct het MC, Mars is roepend. Ook Mercurius is roepend en oriëntaal als belangrijkste planeet en Venus - het talent - als (eind- en begin) dispositor van het MC. Neptunus staat anderhalf vierkant het Lentepunt.
Mercurius, Mars en Neptunus zijn dus de prominente planeten, ongeacht de geboortetijd.

ZON/MAAN
Het midpunt Zon/Maan is het punt van 'hart/ziel', het kruispunt van je wil en je verlangen. Mercurius, Venus en Pluto zijn in de 22.5 gradenreeks verbonden met die midpunt. Je ziet ook dat Mercurius, Venus en Pluto elkaar 'beheersen'. Mercurius staat in Weegschaal (teken van Venus), Venus in Schorpioen (teken van Pluto) en Pluto in Maagd (teken van Mercurius). Dit trio staat in wederzijdse receptie.
In mijn boekje AstroTrio vind je 'een gedreven kunstenaar' voor deze combinatie.

Als je niet zou weten dat Eros de beroemde zanger is, hoe haal je dat dan uit deze horoscoop? Venus - heer 10 - staat quintiel Uranus en conjunct Neptunus en dat voegt ritme en muziek bij het talent. En verder bieden de midpunten uitkomst. De Maan staat bovendien in het artistieke teken Vissen.

DOORBRAAK MET (MIDPUNTEN MET) JUPITER EN PLUTO
Bijna was Eros geëindigd als boekhouder (MC in Weegschaal halfvierkant Pluto: de geldas), maar gelukkig brak hij door in 1984. Dat was met transit Pluto conjunct de Zon en progressieve Zon anderhalf vierkant progressieve Jupiter. De twee factoren samen (Pluto en Jupiter) droegen bij tot succes. Het was ook het jaar met progressieve Maan driehoek progressieve Jupiter. Dat is een van de meest fortuinlijke progressieve aspecten.

Ascendant, MC en Maan zijn verbonden door Jupiter/Pluto: dit geeft drie keer succes aan. Er zijn meer succesformules, ik ben bij 12 gestopt met tellen. Jupiter staat inconjunct Pluto. Dat geeft aan dat er een prijs moet worden betaald voor het succes. Geld verdienen of gelukkig zijn, éen van de twee, en het duurt lang voordat beide in balans zijn. Omdat Jupiter de retrograde heer 1 is, is dat wellicht mede de verklaring voor zijn terughoudend zijn.

TERUGHOUDEND
Eros is een Schorpioen. Schorpioenen zijn sterk in het verdedigen van het privé-domein. Zo ook Eros. Op de Engelstalige Wikipedia vind je vermeld dat hij een achterdochtige persoonlijkheid zou hebben met weinig goede virenden. Je vindt er ook citaten van hemzelf over zijn uitzonderlijke verlegenheid (toen hij jong was). Ik vind de Maan in Vissen oppositie Uranus en de combinatie van Zon Schorpioen met Maan in Vissen voor 'mysterieus' of 'erg - Pluto - verlegen en gevoelig - 'Vissen' zijn.

CUPIDO
Dat was dan Eros…En toch is ook die hypothetische Cupido van de Hamburger School weer prominent aanwezig. Je ziet hem namelijk bovenin de horoscoop!

Geen opmerkingen: