NIEUW!

Bezoek het vernieuwde Astromarkt! de site voor de studie van astrologie...

woensdag 3 december 2008

Horoscoop David Jason


Mijn favoriete TV-inspecteur is Frost (Touch of Frost), sinds 1992 gespeeld gespeeld door David Jason, geboren 2 februari 1940 om 3 uur in de nacht in London. Zijn Astro I.D. is dat van een artistiek mens en er zijn aanwijzingen voor de acteur:

- Neptunus conjunct het MC, cruciaal (cruciaal inlevingslevingsvermogen, beroep dat 'nep' is:). Neptunus conjunct MC = kunst of liefdadigheid. geloof of ideaal hangen nauw samen met het beroep...
- Maan conjunct de Ascendant, cruciaal én oriëntaal, 'doen alsof', de herinnering levend houden, emoties weergeven, populair zijn ook...De Maan is het meest prominent in zijn horoscoop. Zorgen, voeden, opvoeden en ...acteren horen bij de Maan. Behalve dat Jason acteur is, is ook bekend dat hij langdurig zijn vriendin heeft verpleegd.
- Venus sextiel Uranus nauwste aspect; gevoel voor ritme en artistieke aspiraties.
- Maagd MC met Mercurius als eind dispositor; een beroep waarbij diensten (eh, diender?:) worden verleend, verbaal (schrijven of spreken).

Zie je Maan, Venus en Neptunus naar voren komen? Maan-Venus en Venus-Neptunus zijn combinaties voor kunstzin en artistiek talent. Maan, Venus en Neptunus samen wijst net als de combinatie Jupiter/Neptunus op 'idool zijn'.

GOLDEN YOD
David Jason heeft een zgn. Golden Yod van Zon/Mercurius met Maan en Saturnus. Een Golden Yod wordt gevormd door quintielen en biquintielen. Zijn Zon is quintiel Maan en Saturnus met een biquintiel tussen Maan en Saturnus. Maan-Saturnus conflicten kunnen wijzen op meer dan één relatie. Hij heeft jaren samengewoond met een vrouw die na een lange periode van ziekte aan borstkanker is overleden in 1995. Nog even terug naar de Golden Yod: de Zon is de apex in dit verband (het punt waar de 'vinger' naar wijst). Prestaties leveren of in het middelpunt staan (evt. als leider) horen bij het symbool van de Zon. Een Golden Yod wijst op creativiteit in het algemeen

LAAT GETROUWD
Op 30 november 2005, is hij voor het eerst officieel in het geheim getrouwd. De dag erna werd hij door koningin Elizabeth tot ridder geslagen. Twee officiële gebeurtenissen achter elkaar met transit Saturnus oppositie Zon en het progressieve MC anderhalf vierkant progressieve Zon.

ELECTRICIEN
De plannen met Jason waren eerst dat hij electricien zou worden. Zie Uranus in het zesde huis van taken, vierkant heer MC, Mercurius.

RELEVANT
Aspecten met de Maan
Aspecten met de ascendant
Aspectwaarden, mineur en majeur

Met de methode van Astro I.D. vind je snel de belangrijkste kenmerken van de horoscoop. Je leest er meer over onder deze link...

Geen opmerkingen: