NIEUW!

Bezoek het vernieuwde Astromarkt! de site voor de studie van astrologie...

woensdag 3 december 2008

Horoscoop van Mozart


BIJZONDER MENS, BIJZONDERE HOROSCOOP...

Wat maakt de geboortehoroscoop van Mozart zo bijzonder? Ik som de belangrijkste zaken op:

- Venus maakt geen aspecten binnen teken. Dat maakt Venus prominent. Venus is éen van de componenten voor artisticiteit. De andere is Neptunus. Deze planeet staat sextiel het MC.

- Muzikaliteit heeft naast Venus-Neptunus verband met Venus-Uranus. Je kunt daarover meer lezen in het artikel over popzangers op Astromarkt. Mozart’s horoscoop heeft Venus ‘roepend’ en Uranus staat prominent op de Descendant.

- De Maan staat quintiel Venus, een aanwijzing voor creatieve kunstzinnigheid.

- Er zijn liefst 18 midpunten en aspect-combinaties die op succes wijzen. Dat is bovengemiddeld, ook voor mensen met succes.

- Er zijn geen posities in het element (aarde). Dat is een aanwijzing voor specialisatie die vaker voorkomt.

- De ascendant van 13 Maagd maakt midpuntcombinaties met alle boven en onder benoemde belangrijke kanten van de horoscoop, te weten: Maan/MC, Pluto/MC, Uranus/Maansknoop, Mercurius/Jupiter en Zon/Jupiter.
Een dergelijke combinatie komt alleen voor bij mensen die tussen 19u55 en 20u05 op dezelfde dag geboren waren. Dat maakt deze positie UNIEK. De dertiende graad van Maag is een graad van harmonie, sereniteit en zachtheid.

- Maan exact conjunct Pluto in het vierde huis quintiel Venus en sextiel Jupiter
Dit is niet alleen een succescombinatie, maar ook een aanwijzing voor zijn achtergrond en vroege jeugd. Het zo jong (8!) al meegenomen worden op toernee zouden wij nu kinderarbeid en uitbuiting noemen. Ook is het vierde huis (erfelijkheid) er samen met de maan (milieu) om het belang van de genetica en milieu aan te geven. De vader van Mozart was eveneens componist.

Alleen mensen die geboren zijn rond het uur van Mozarts’ geboorte hebben een dergelijke combinatie, en in die tijd waren dat er minder dan nu. Je zou deze combinatie kunnen duiden als volgt: enorm (Pluto) succes (Jupiter) met je artistieke (Venus) aanleg (Maan), een enorm potentieel aan kunstzinnigheid. In het vierde huis van jeugd is deze combinatie verantwoordelijk voor het feit dat Mozart een wonderkind werd genoemd.

- Zon en Mercurius staan samen in oppositie met Neptunus. Dit is een aanwijzing voor grenzeloze fantasie en waanideeën. De laatste deden zich voor op het eind van zijn leven nadat hij overspannen en vervolgens ziek was geraakt door het werken aan zijn Requiem. Zon, Mercurius en Neptunus vormen met Vulcanus midpunten met de Maan en Pluto.

Voeg het potentieel van de horoscoop bij zijn achtergrond en genen en je krijgt inderdaad iets bijzonders.

Geen opmerkingen: