NIEUW!

Bezoek het vernieuwde Astromarkt! de site voor de studie van astrologie...

dinsdag 2 december 2008

Horoscoop Le Corbusier

Le Corbusier is een beroemd architect. Hij werd geboren op 6 oktober 1887 om 20u30 in Chaux de Fond. Dat gaf hem onderstaande horoscoop waar een passie voor patronen uit naar voren komt.

VENUS MEEST PROMINENT
Je ziet Venus voor de Zon uit rijzend (d.w.z. dat Venus het eerst bij de Ascendant is). Omdat Venus geen aspecten binnen 5 graden maakt is Venus 2x prominent aanwezig. Venus staat verder onderin de horoscoop, vierkant de Ascendant. Drie keer is scheepsrecht! Venus is het symbool van de kunsten. Mocht je niet weten wie Le Corbusier was, dan zou je aan deze horoscoop toch zien dat hij op elk mogelijk niveau in de eerste plaats een diplomaat of artistiek iemand zou zijn, iemand met een goede smaak.

PASSIE VOOR PATRONEN
Mars, de planeet van de productie, is cruciaal in deze horoscoop. Le Corbusier was een soort industrieel ontwerper. Maar ik zou vooral ook willen wijzen op Pallas, symbool van de patronen en het organiseren en schikken van zaken (van design tot associëren). Venus, Mars en Pallas...je zou ze samen kunnen duiden als 'een passie voor patronen'. Hieronder zie je een door hem ontworpen bank.


PERSOONLIJK LEVEN?
Le Corbusier had de Maan conjunct Pluto in Tweelingen in het twaalfde huis. Voor het scheppen en bedenken van objecten is soms afzondering nodig. De Maan in het twaalfde huis is niet ongewoon in de horoscopen van mensen die het soms nodig hebben alleen te zijn. De samenstand met Pluto geeft iets fanatieks aan deze behoefte. Over zijn privé leven is weinig op het internet te vinden. Misschien had hij er geen.

Geen opmerkingen: