NIEUW!

Bezoek het vernieuwde Astromarkt! de site voor de studie van astrologie...

woensdag 3 december 2008

Horoscoop Elvis Presley


Elvis Presley werd geboren op 8 januari 1935 in Tupelo om 4u35 CST. Zijn horoscoop begrijp ik veel beter nu ik werk met prominente planeten. Lees en kijk met mij mee waarom...
ROEM EN TALENT
Jupiter, dispositor van de ascendant, is de oriëntale planeet (rijzend voor de zon). Neptunus staat bovenin de horoscoop. Deze prominente planeten vormen met de Zon een zogenaamde kleine driehoek. Het aspect tussen Zon en Jupiter is het nauwste majeure aspect in zijn horoscoop. De zon maakt een vierkant met midpunt Jupiter/Neptunus. De combinatie van Zon/Jupiter/Neptunus wijst op slagen in niet materiële zaken (bijvoorbeeld religie, de media, of de film; zie Astro Trio). In Astro I.D. vertelde ik al dat Jupiter prominent wijst op de international en Neptunus aan top op romantiek of ideaal boven alles (en op de artiest).

Behalve de prominente kleine driehoek zijn er meer aanwijzingen voor zijn roem. In de reeks midpunten (vanaf 22.5) tel ik minstens 20 succescombinaties, waaronder Jupiter 157.5 Venus/Pluto en halfvierkant Pluto/Ascendant. Venus maakt een quintiel met Jupiter en een oppositie met Pluto; alweer een succescombinatie waarbij de prominente dispositor van de ascendant is betrokken!

Zijn muzikale activiteiten zijn te vinden in het anderhalf vierkant van Venus met Neptunus en het vierkant tussen Venus en Uranus. Daarin verschilt Presley niet met de Nederlandse zangers en de diva's die ik vergeleek. Bovendien staat de roepende (ongeaspecteerde) Maan in het teken Vissen in het derde huis van communicatie. Dat wijst op een roeping, een dringende behoefte, om romantische booschappen brengen op elk mogelijk niveau. En het wijst op zijn zwakte: behoefte aan wegvluchten. Omdat de Maan het achtste huis van sexualiteit en kwesties van leven en dood beheerst kun je hierin zowel zijn zo goed als platonische huwelijk als zijn populariteit bij de andere sexe in terug vinden. Neptunus vierkant de Ascendant bevestigt nog eens verlegenheid of afzondering en het verkeerde beeld van zichzelf en de buitenwereld. Maar denk vooral aan de combinatie van de drie prominenten: Maan, Jupiter en Neptunus. In Astro Trio kun je lezen dat dat wijst op succes als artiest.

Wil je meer lezen over de horoscoop van Elvis? Klik dan hier...

Geen opmerkingen: